You’re what she came for, no question, no doubt.

Franz Ferdinand – No You Girls

Dat ik gisteren Waterhouse z’n werk heb mogen aanschouwen, is reeds bekend en valt hieronder te lezen. Maar er waren natuurlijk nog meer tentoonstellingen. Onder andere die van Daniëlle Kwaaitaal.

In het werk van Danielle Kwaaitaal speelt de betekenis van het vrouw zijn een belangrijke rol. Zij is gefascineerd door ‘het schoonheidsideaal’ in menselijke maar ook in artistieke zin. In haar nieuwe werk zoekt zij aansluiting met de wereld van de mode om ‘schoonheid’ als maatschappelijk vraagstuk voor het voetlicht te brengen. Mode beïnvloedt de manier waarop vrouwen naar zichzelf en naar anderen kijken. In Whispering Waters gaat de vrouw op zoek naar haar identiteit en vindt zij zichzelf terug in een donkere, geïsoleerde wereld. Kwaaitaal lijkt hiermee te willen zeggen dat de huidige dictatuur van de mode en de schoonheidsindustrie niet bijdraagt aan de opbouw van het ik, maar juist aan de vernietiging ervan. De bespiegeling over het vrouw zijn is ook in deze werken duidelijk aanwezig maar door de sculpturaliteit en het verdwijnen van het zichtbare IK slaat Kwaaitaal met Whispering Waters een nieuwe weg in. Whispering Waters bestaat uit een serie onderwaterfoto’s die Kwaaitaal maakte in samenwerking met modeontwerpster Mada van Gaans.

In één woord: PRACHTIG! Omg, zóó mooi en mysterieus! Er waren nog veel meer foto’s te zien, ook met verschillende anders gekleurde gewaden. Neem in ieder geval een kijkje op haar site, bij haar andere werken ^^

Peace y’all!

PS. Ow, great, Pip vindt opeens dat ze moet kotsen -.-” Nou, die krijgt voorlopig geen voer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s