Dance dance dance ‘til you’re dead.

Yeah Yeah Yeahs – Heads Will Roll

Een boeiende passage uit Het lied en de waarheid, van Helga Ruebsamen. Wat voorts een aanrader is.

Het is geen genoegen uit de vijver van herinneringen voor de zoveelste keer dezelfde brokstukken op te vissen. Door het vele oprakelen zijn die gruzelementen van de voorbije werkelijkheid er ook niet schoner en duidelijker op geworden. Onwillig, liever niet, geeft het geheugen de smerige klonters prijs. Het geheugen gedraagt zich bij voorkeur als trotse beheerder van een fraai park waarin alles staat zoals het moet staan, waar op tijd wordt gekapt en gesnoeid, onkruid gewied, waar indringers worden verjaagd en ontluisterende beelden verwijderd. Kleine triomfen zijn er op sokkels gezet. Goede daden baden in het licht.
Hier en daar ligt nog een landmijn, dus blijf op de paden. In de buurt van die troebele vijver is het niet pluis. Ga er niet dreggen. Het is daar niet zoals hier, waar welbestede dagen wiegen tussen bloeiende bloemen.
Daar verstrengelen zich op manshoogte uitbottende struiken, ze vormen onontwarbare knopen, een grillige poort boven lauwe drek, waarin padden lusteloos paren. Maar een lusthof is het daar niet. Die jammerlijke vaalt kan aan niemand fier worden getoond. Men moet er niet komen of er als de sodemieter vandaan. Er roert zich in deze drab niets dan twijfel of pijn.

Peace.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s