We will be victorious.

Nemesea – Threefold Law

Vanochtend bedachten Tim & ik dit fantastische verhaal. Oké, eigenlijk bedacht ik het. En lachte Tim me uit. Het is zeer geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Met een veel spanning en sensatie, de nodige educatieve verantwoordheid en een hartverwarmende moraal. Speciaal voor tijdens de feestdagen!

Broodbeleg in gevaar

Er was eens een pinguïn die Marmelade heette. Marmelade was een lieve, pluizige puberpinguïn, die op avontuur wilde. Hij besloot naar Peru te gaan, om zijn medepinguïngenoten op te zoeken. Want geloof het of niet, aan de Peruaanse kusten dobberen heel wat tropische pinguïns rond. Na de Peruaanse kusten reisde hij af naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika: Ushuaia. Marmelade wist toevallig dat Margje een mok met “Fin del mundo e fin el milenio!” had. Of was dat nou Franka? Marmelade wist het niet meer zeker.

In de wateren rond Ushuaia ging Marmelade op zoek naar kleine waterbeestjes. Hij at een waterbeestje op dat Chocopasta heette. Daarna had hij nog steeds honger en at hij een visje dat Pindakaas heette. Chocopasta en Pindakaas waren niet zo blij, maar Marmelade wel, die had een vol buikje. Hij wilde op de kust een dutje gaan doen, toen er opeens…

een hele hongerige orka met scherpe tanden langszwom! Dit was geen Free-Willy-knuffel-orka, maar een bloeddorstig monster, dat Bloedworst heette. In vroegere tijden noemde hij zichzelf Cervelaatworst, maar nadat Tim dat af had gekeurd, werd hij Bloedworst genoemd. Het zou Bloedworst worst wezen. Hij had honger en hij wilde een pinguïn eten. Gelukkig zag hij Marmelade, die hij in één grote orka-hap opat.

Marmelade schrok vreselijk! Hij was in al zijn lieve pluizigheid zomaar opgegeten door een orka! Zelfs Chocopasta en Pindakaas voelden in de buik van Marmelade de negatieve orka-vibraties in de orkabuik. Ze voelden zich net als toen Jona in de walvis zat en begonnen om de tijd te doden maar te neuriën.

Maar toen! Waren daar opeens marien biologen dr. prof. ir. dhr. Tim en dr. prof. ir. mevr. Margje. Dr. prof. ir. mevr. Margje schoot een harpoen op Bloedworst af en door haar superieure richtingsvermogen ving ze Bloedworst meteen, die daarna niet lang meer hoefde te lijden. Dr. prof. ir. dhr. Tim sneed zijn buik met chirurgische precisie open. Daar sprong Marmelade al meteen uit de orkabuik! Dr. prof. ir. mevr. Margje zorgde ervoor dat Marmelade Chocopasta en Pindakaas weer vrijliet uit zijn pinguïnbuikje en legde hem de principes van vegetariër zijn uit. Chocopasta en Pindakaas luisterden ook aandachtig mee.

Ondertussen tam-tamde dr. prof. ir. dhr. Tim Harry Potter Harry Potter. Harry Potter Harry Potter Verschijnselde prompt op de orka-buik, met zijn toverstok in zijn hand.  “Sectumsempra!” riep HP HP (voor intimici) en ZWOOF! daar was de orka-buik weer heel. “Expelliarmus!” riep HP HP en plots was Bloedworst weer een levende orka. Hij spartelde weer in het water, terwijl HP HP zich klaar maakte voor een extreem moeilijke spreuk. Ten slotte riep hij: “Expecto Patronum!”

Dr. prof. ir. dhr. Tim en dr. prof. ir. mevr. Margje wisten door al hun marien biologenkennis dat Bloedworst vanaf nu een spijsvertering had die ingesteld was op het eten van plastic dat de asociale mensheid in zee had gedumpt. Zo hoefden de arme albatrosbabyvogeltjes niet meer dood te gaan aan vergiftiging en ondervoeding, doordat hun ouders hen met alle goede bedoelingen plastic hadden gevoerd. Ook wisten ze dat de restanten van Bloedworsts spijsvertering (want orka’s poepen ook) getransformeerd zouden worden in biologisch-idiotisch afbreekbare stoffen, die het zeeklimaat zeer goed zouden doen. Daardoor zouden er veel kleine Chocopastaatjes en Pindakaasjes geboren kunnen worden, waardoor na alle overbevissing het visniveau weer op peil zou kunnen komen. Ook zouden de koraalriffen weer rijkelijk aangroeien door deze stoffen.

Dr. prof. ir. dhr. Tim en dr. prof. ir. mevr. Margje waren heel blij met HP HP’s spreukenwerk. Ze bedankten hem hartelijk en zeiden dat ze zijn nieuwe bril erg hip vonden. Ook nodigden ze hem uit om eens een Boterbiertje met hen te gaan drinken. Daarna Verdwijnselde HP HP weer, want hij had het heel druk met De Jongen Die Bleef Leven zijn. Dr. prof. ir. dhr Tim en dr. prof. ir. mevr. Margje zwaaiden Bloedworst, Chocopasta, Pindakaas en Marmelade in het licht van de ondergaande zon uit. Marmelade draaide zich nog even om en riep: “Morgen ga ik vegetarische rookworst eten!”

Einde

PS. Binnenkort verkrijgbaar bij de betere boekhandel!

Advertenties

7 Reacties op “We will be victorious.

  1. Pingback: We lie awake and we dream of making our escape. « From the yellow windows of the last train.·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s