I’ve read all the books on your shelves and in all your nooks.

The Feeling – Connor

Toevallig kwam ik terecht op de blog My Green Way of Life, waar ik de volgende post over huisdieren las. In mijn ogen zijn er veel mensen die niet goed nadenken voordat ze een huisdier nemen. Ze denken niet na over de hoeveelheid verantwoordelijkheid of schatten de kosten totaal verkeerd in. En uiteindelijk wordt het dier dan maar gedumpt, omdat men ze meestal zat is.

Zo ook de nieuwe kat die nu bij Esther en Renรฉ bivakkeert. De dierenarts van Esther was bij een oudere mevrouw op bezoek, om haar kat in te enten. De mevrouw vertelde dat ze de kat van de buren zo nu en dan voerde, want die was op straat gezet. Het bleek om een hoogzwangere kat van een jaar of drie te gaan. Mirella – de dierenarts – ging bij de eigenaren langs, die verklaarden dat ze de kat “niet meer wilden hebben”, want “hij was ALWEER zwanger”. Niet onbegrijpelijk wanneer je je kat niet laat steriliseren en inconsequent bent met het toedienen van de kattenpil. Om een lang verhaal kort te maken: hoogzwangere kat werd meegenomen door de dierenarts, die haar naar Esther bracht, waar ze rustig – en in huis – kan bevallen en een vrij en blij leventje kan leiden. Voor de jonkies wordt dan een plekje gezocht. Kat blij, Esther blij, dierenarts blij, ex-eigenaren ook blij. Overigens is het een schat van kat, totaal niet lastig en vooral hongerig!

Moraal van het verhaal: dieren kosten meer tijd, geld en moeite dan je denkt. Die huisdierenbijsluiter was een prima idee geweest voor de ex-eigenaren.

Peace.

PS. Binnenkort dus babykatjes <33333

Advertenties

Een Reactie op “I’ve read all the books on your shelves and in all your nooks.

  1. Whoew! Babypoesjes!!
    En mensen die niet goed zorgen voor hun dieren zijn stom. Die bijsluiter zouden ze verplicht aan iedereen moeten geven die een huisdier wil ^^

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s