She told me not to step on the cracks.

Jaaa! Sushi-time! Ik wilde al een hele tijd eens vegetarische sushi maken, en eten natuurlijk! Na wat zoekwerk op internet maakten Tim en ik een lijstje met ingrediënten, met onder andere:

  • wortel
  • gegrilde paprika
  • komkommer
  • bosui
  • tuinkers
  • sesamzaad

We kochten een sushi-pakket, compleet met rijst, nori, eetstokjes en wasabi- en sojasaus. En natuurlijk een bamboematje. De eerste paar rollen waren nog een beetje onwennig, maar daarna kregen we de smaak te pakken.

Na al het werk (een korte conclusie: sushi maken is behoorlijk arbeidsintensief) was dit het resultaat:

De sojasaus met wasabi was volgens Tim een beetje misplaatst. Waarschijnlijk omdat onze rollen geen vlees of vis bevatten. Ik vond ze in ieder geval heerlijk. We concludeerden beide dat mayonaise op de rol net een beetje extra frisheid gaf. Onze favoriete combinaties waren dan ook komkommer+gember+tuinkers+sesamzaad+mayonaise en gegrilde paprika+komkommer+veel sesamzaad+bosui+mayonaise. Yum! Geslaagd project :3

Peace!

PS. Het lijkt misschien weinig, vier rollen, maar ondanks het feit dat we onze honger hadden opgespaard, hielden we toch nog sushi over!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s