Kittens, kittens, kittens!

via

Tussen neus en lippen door heb ik geloof ik wel iets gemeld over de twee jonge katjes die onze buren Esther en René sinds kort hebben. Het zijn katjes met een heel bijzonder verhaal, want ze komen uit Italië. Esther, René en kennissen waren daar op vakantie in Montali – het beste vegetarische hotel + restaurant ter wereld (naar het schijnt). Ook wel bekend van dit geweldige kookboek.

Anyway, Montali dus. Het hotel ligt midden in de landerijen en er hobbelen ook een aantal katten rond. Eén van de katten was zwanger, had de eigenaar aan Esther verteld. Esther, katten liefhebster als ze is, had al eens gekeken in het ‘hok’ van de zwangere kat en zag daar inderdaad een kattenlichaam en wat kleine lichaampjes. Wat leuk. Mama kat wilde niet naar buiten komen, maar dat maakt niet zoveel uit.

Toen mama kat ’s avonds nog steeds niet had bewogen, ging Esther op nadere inspectie en ze trof in het hok een dode moederpoes aan, met een paar dode kittens, maar wonder boven wonder ook nog twee levende scharminkeltjes. Deze zijn de nacht doorgekomen op koemelk, verrijkt met wat boter en suiker. De volgende dag werd er bij een grote dierenwinkel verderop kittenmelk gehaald, wat de kleintjes gretig opslobberden.

Het toeval wilde (of was het wel toeval?) dat er tegenover de kamers van Esther, René en kennissen twee Nederlanders kwamen, die ook kattenliefhebbers waren. Zij waren nog geen uur in het hotel, of ze boden al aan de kleine katjes ook te voeren, zodat er een soort ploegendienst ontstond. Zo kon iedereen van zijn vakantie genieten en hadden de poesjes genoeg te eten. Toen het einde van de vakantie naderde, bood het stel aan om de katjes mee te nemen. Zij waren met de auto en Esther & co. met het vliegtuig. Een fantastische oplossing natuurlijk! Na een kort bezoekje aan Utrecht, werd het duo meegenomen naar Friesland.

Ik maakte de onderstaande filmpjes van Caesar en Julius tijdens het Pinksterweekend. De kwaliteit is niet heel bijzonder, maar het gaat om de indruk. Ze zijn nu al veel groter en hebben een veel dikkere vacht. Ook eten ze al kittenbrokjes en blikvoer! Ze klauteren in en uit hun kooi, rennen door de kamer en spelen met de grote katten. Een ontzettend leuk gezicht. En wat een happy end (:

Filmpje 1

Filmpje 2

Peace!

Advertenties

2 Reacties op “Kittens, kittens, kittens!

  1. Pingback: Kat en schaap | From the yellow windows of the last train.·

  2. Pingback: Currently | From the yellow windows of the last train.·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s