Kat en schaap

In juni blogde ik over de kittens Julius en Ceasar, twee jonge katjes van buren Esther en René, die tijdens een vakantie in Italië zijn gered en meegenomen naar Nederland.

In juni waren het nog twee hele kleine, magere hummeltjes, tegenwoordig zijn het lange, hoog-op-de-poten lummels, die op alles dat beweegt afspringen en een meester zijn in het opgraven van theezakjes uit een stapel oud papier. Ze terroriseren het hele huis en het is maar goed dat oom Anne (de mollige, goedzakkige, eenogige ex-kater) en de tantes Muoike en Meike zo nu en dan eens ingrijpen.

Julius en Ceasar verschillen veel van elkaar. Zo heeft Julius een hele lange zwarte staart, heeft hij een onuitputbare voorraad energie, rent hij af op alles wat beweegt en houdt hij niet van knuffelen. Ceasar daarentegen heeft een kort stompje in plaats van een staart (aangeboren), is een stuk rustiger en voorzichtiger dan zijn broer en hij is echt een knuffelkat.

Het duo dendert ook al een poosje buiten rond en vooral Julius vindt het leuk om met Esther mee te lopen wanneer ze de schapen en Rusty de pony gaat voeren. Hij stuitert enthousiast rond en geeft alle schapen kopjes, speelt in de balen hooi en stro en fietst wat rond op de wollige schapenrug van Okke. Hiervan een kort filmpje:


Schattig, toch? Ik heb ‘m nog nooit zo luid horen spinnen (:

Advertenties

6 Reacties op “Kat en schaap

  1. Pingback: Currently | From the yellow windows of the last train.·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s